Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

ZVANIČNO ! Evropska Unija odlučila kada otvara sve granice !! – Dizajn Doma
Vijesti

ZVANIČNO ! Evropska Unija odlučila kada otvara sve granice !!

Svi mi sa nestrpljem cekamo svaku informaciju koja se tice otvaranja granica. Nikome nista nije jasno, mnogi su ocekivali da ce ovo sve mnogo prije profunckionisati, ali za sada nista od toga. Evropska komisija je zasjedila i donijela odluku da na nasu veliku zalost granice ce biti i dalje zatvorene !

Danas su poslali i sluzbeni zahtjev Evropskom parlamentu i Evropskom vijecu za produzenje zabrane do 15. juna. Privremeno ogranicenje putovanja odnosi se na sva nebitna putovanja iz trecih zemalja ka EU. To jeste ne mozete ni dalje da posjetite zemlju kao turisti. Oni ce otvorite svoje granice prije nego sto to ucini ostatak svijeta. Naime, 16 marta komisija je pozvala sve sefove clanica da uvedu privremenu zabranu putovanja na 30 dana. Nakon toga je produzena do 15. maja. A odluka koja je sada stupila snagu traje i narednih 30 dana.

Ova situacija je svakako unazadila svakoga od nas a posebno onoga ko zeli da napusti svoju drzavu sto prije i ko bi dobio termin u Ambasadi da nije sve stalo. Nadamo se da ce ovo ludilo sto prije da se rijesi i da ce biti sve kao i prije !