Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Ukoliko su vam zavjese požutile od dima ovaj trik apsolutno MORATE znati – Pogledajte kako im možete vratiti njihovu staru bjelinu! – Dizajn Doma
Uradi sam Zanimljivosti

Ukoliko su vam zavjese požutile od dima ovaj trik apsolutno MORATE znati – Pogledajte kako im možete vratiti njihovu staru bjelinu!

Ogroman broj vas se susrelo sa žutim zavjesama koje je skoro pa “nemoguće” izbjeći, ali doista postoji par stvari koje možete da uradite kako biste svojim starim zavjesama vratili njihov originalni sjaj.

Najbitnija stvar jeste da koristite neki deterdžent koji je kvalitetan i sa kojim perete bijeli veš, on će vam biti najefikasniji u skidanju svih mrlja sa zavjesa.

Ako su vam zavjese končane ili od pamuka najpametnije ih je prvobitno otkuhati, odnosno oprati na 90%, i nikada ih nemojte sušiti u mašini za suđenje veša!

Prva stvar koju možete da uradite ako želite da izbijelite svoju zavjesu jeste da je pokiselite u mlakoj vodi u koju ste prethodno dodali sodu bikarbonu i razmutili.

Ako su zavjese doista preivše prljave onda ih možete pokiseliti u dosta deterdženta i tako ostaviti 2-3 sata, nakon čega ih možete oprati na način na kojeg ste to i planirali da uradite.