TUGA: POZNATA SRPSKA GLUMICA NIJE MOGLA POBIJEDITI BOLEST! Ona je izgubila bitku za zivotom! – Dizajn Doma
Vijesti

TUGA: POZNATA SRPSKA GLUMICA NIJE MOGLA POBIJEDITI BOLEST! Ona je izgubila bitku za zivotom!

Ova zena je bila jedan od velikana srpske glumacke scene, a ovaj svijet je napustila zbog kratke i teske bolesti. Sa tugom mozemo reci da joj nije bilo spasa, a njen zivot se prekinuo onda kada je njena karijera bila u usponu. Mnogi ljudi u Srbiji, ali i regionu su bili veliki ljubitelji serije “Lepa sela lepo gore” te su tako obozavali lik i djelo Vere Dedovic, koja je bila glavna zenska uloga u ovom filmu. Nazalost, velike zvijezde nas iz dana u dan sve vise napustaju.

Naime, Vera Dedovic se proslavila ovom ulogom, te je ona sa 27 godina dobila prvu glavnu ulogu. Nakon ove serije, ponude za uloge su se sve vise nizale. Ona je cak bila nominovana i za prestiznu nagradu na Filmskim susretima u Nisu za ulogu u tom filmu, a pored toga i za “Cekajuci Godoa”. Ona je u tom filmu glumica uciteljicu, ali zbog svoje smrti nije uspjela ostvariti znacajniji uspjeh.

Sa sigurnoscu mozemo reci da je pred njom stajala jedna veoma uspjesna karijera, ali se njeno zdravstveno stanje, nazalost, naglo pogorsalo, te je ono prekinulo uspjesni niz. Ona se poslednji put pojavila u filmu “Senke uspomena”, te naslov ovog filma sada budi posebne emocije i gorcinu, jer podsjeca na njen zivot. Ona je preminula u decembru 2000. godine. Iza nje su ostali kcerka Masa i muz Boris.