POLICIJA OBJAVILA CRVENO UPOZORENJE: Ukoliko vas pozove nepoznat broj i čujete OVO PITANJE NI SLUČAJNO NE ODGOVARAJTE – Dizajn Doma
Zanimljivosti

POLICIJA OBJAVILA CRVENO UPOZORENJE: Ukoliko vas pozove nepoznat broj i čujete OVO PITANJE NI SLUČAJNO NE ODGOVARAJTE

loading...

Ukoliko  vas neko pozove i na telefonu postavi  pitanje “Da li me čujete”, odmah  prekinite vezu i ni slučajno ne odgovarajte na ovo pitanje, ni pod kojim uslovima na svijetu .

Policija je u cijelom svijetu  objavila tzv. “crveno upozorenje” jer preverantima je cilj  da od vas čuju ključnu  riječ “Da”. 

Ukratko ćemo Vam pojasnitikako  ti prevaranti funkcionišu:

Dobijete  poziv sa jednog  nepoznatog broja i vi se naravno javite odmah .

 Osoba sa  te druge strane linije (koja može da ima robotski uređen glas) postavlja pitanje: “Da li me čujete?” ili možda neko slično  pitanje.

Ukoliko  neko  ne razmišlja i odgovori refleksno ,nasjedne na ovu prevaru i odgovori  “Da”, prevaranti onda krenu  da naplaćuju usluge koje nikada zapravo  vi niste ni prijavili i na koje niste zaista ni pristali. 

Odlična  ideja je  da obratite pažnju na vaše  telefonske račune i kreditne kartice poslije eventualnog ovakvog poziva, tj nakon  što primite ovakve pozive.

U slučaju da otkrijete neke  informacije o vašim finansijama, obratite  onda posebnu pažnju na neobične  račune koji mogu da se vrlo brzo  pojave na vašoj kreditnoj kartici.

Prema navodima  “Fox News”-a, svako bi trebalo  da preduzme ove  mjere: 

Ne javljajte se na brojeve koji su vam  nepoznati.

loading...