Ove fotografije niko do sada nije vidio! Jovanku Broz svi poznaju kao oronulu staricu, ali kada pogledate ove fotografije ostat ćete bez riječi! (FOTO) – Dizajn Doma
Zanimljivosti

Ove fotografije niko do sada nije vidio! Jovanku Broz svi poznaju kao oronulu staricu, ali kada pogledate ove fotografije ostat ćete bez riječi! (FOTO)

Svako od nas zna da je Josip Broz Tito bio jedan od najvecih politicara sa ovih prostora. On je takodje bio predsjednik Jugoslavije, kao i komunisticki vodja, revolucionar, predsjednik, lider nesvrstanih. Kako saznajemo on je svoju karijeru zapoceo kao obicni bravar. Naime, svi znaju da je Tito bio drzavnik kojeg je postovao cijeli svijet, te je svaka njegova rijec morala biti glavna. Ono sto rijetko ko zna jeste da je Tito mnogo volio zene, te da je dosta zena proslo kroz njegov zivot. Njegova poslednja zena je bila Jovanka Broz. Ona je nakon njegove smrti bila u nemilosti vlasti, te je nekoliko decenija zivjela u izolaciji.

Kako saznajemo, prije nekoliko godina je beogradski fotograf Marko Sovilj dosao do fanstasticne ideje. Rijec je o tome da dio izlozbe fotografija pod nazivom “sedamdesete” posveti Jovanki Broz. On je napravio fotografije koje su bile vezane za Titov period. Osobe koje su cinile autorsku grupu rada na fotografijama su bile: Marko Sovilj, make up umjetnica Ana Acimovic, stilista Alkesandar Komazec, frizura Djurdjica Ivanovic, ali i modna dizajnerica Dragana Ognjenovic.

Za sve one koji nisu znala, Jovanka Broz je rodjena 7.12.1924. godine. Sa Titom je bila u braku od 1952. godine pa sve do 1980. godine to jeste do njegove smrti. Ona je preminula u Beogradu 2013. godine.