KAKO DA VAŠ AUTO UVIJEK IMA LIJEP I SVJEŽ MIRIS.. – Dizajn Doma
Zanimljivosti

KAKO DA VAŠ AUTO UVIJEK IMA LIJEP I SVJEŽ MIRIS..

loading...

Koliko god se vi  stalno trudite da vaš auto držite čistim on  ipak  često izgleda prljavo..

Kada je čistoća svega pa i auta u pitanju treba je zaista  redovno i pažljivo održavati. Kod održavanja  te čistoće automobila često se treba  poslužiti i pomoći i nekim malim trikovima koji će vam zaista pomoći u tome a i auto će mirisati  lijepo i svježe .

Sami  možete napravite djelotvorno sredstvo za čišćenje sjedišta, ukoliko su vam sjedišta flekava i prljava. Pravi se tako da uzmete  sodu bikarbonu i dodajete jabukovo sirće u nju  sve dok ne dobijete pasta.

Dobivenu pastu sa četkicom za zube dobro utrljati u sjedišta i sačekati da se pasta osuši a nakon toga detaljno usisati.

Instrument tablu je najefikasnije izglancati tako  da uzmete malo maslinovog ulja i i  pamučnu krpu. Na ovaj način možete da izglancate  i sve  ostale kožne dijelove. Sve će izgledati kao novo i tek izašlo iz proizvodnje.

Zatim uzmete manju plastičnu posudu  i u nju stavite  prvo sodu bikarbonu pa ukapate neko eterično ulje po vašem izboru. Poklopac posude izbušite na par mjesta i stavite u auto , koje  će vam s ovim jako svježe mirisati.

Da bi vam vjetrobransko staklo bilo bez  ružnih masnih mrlja vaše brisače očistite alkoholom koji ste natopili na  pamučnu krpu.

U bocu  sa pumpicom naspite istu količinu sirćeta i vode promućkajte i poprskajte vaše felge i onda ih prebrišite. Bit će veoma sjajne.

Za pranje vašeg auta najbolje je  koristiti tečni sapun za ruke od biljnih ulja.

loading...