IAKO SAM MUSLIMANKA, ODLUČILA SAM SE UDATI ZA VLAHA! Sada mi je život pakao! Više ne mogu prepoznati svoje roditelje! – Dizajn Doma
Zanimljivosti

IAKO SAM MUSLIMANKA, ODLUČILA SAM SE UDATI ZA VLAHA! Sada mi je život pakao! Više ne mogu prepoznati svoje roditelje!

Odlucili smo pisati o temi koja ce opisati zivote mnogih ljudi. Naime, danas se vecina njih susrece sa ovakvom situacijom, te je ovo na Balkanu veoma popularno. Moze se reci da je razlog za debatiranje mijesani brak, kojeg danas ima na milione. Naime, ovo podrucje je uvijek bilo skepticno za ovakve stvari, kao i rasprave. Takodje je vecina mladih pod pritiskom porodice, te se tesko usudjuju na ovakve brakove. Pored porodice, mnogo utice i okolis, kao i familija na mlade.

Svima su najzanimljiviji oni parovi izmedju pravoslavaca i muslimana koji se uspijevaju nadvladati. Mnogi imaju isto misljenje, a to je da ako to uspije, onda ce na kraju sve uspjeti. Svi smatramo da je to nemoguce i veoma tesko postici. Danas cemo pricati o zeni koja je zeljela ostati anonimna, ali je ipak odlucila podijeliti s nekim svoju zivotnu pricu. Radi se o tome da je ona islamske vjeroispovijesti. Sada zivi u maloj zajednici, i svi su je osudili zbog toga sto se udala pravoslavnog muskarca. Njeni roditelji su je se odrekli u potpunosti. Oni je izbjegavaju vidjeti, kao i razgovarati s njom. Naime, oni njenog muza nikada nece nazvati zetom, a on joj je dao sve sto joj je potrebno.

On ima stan, novac, veoma dobar posao i mnogo zaradjuje, te se brine o njoj i ona s njim uziva kao kraljica. Ona je istakla da joj nikada nije rekao niti jednu ruznu rijec o njenim roditeljima, iako ga oni ne podnose. To se sve desavalo do jednog dana, a onda je nazvala njena majka i rekla joj: “Buduci da je tvoj suprug na dobrom polozaju u svojoj firmi, da li on moze pogurati njenog necaka i ubaciti ga u tu firmu?” Ona je istakla da je mnogo bijesna na svoju majku, jer je 10 godina sa svojim muzem u braku, i za tih 10 godina su samo pricali ruzne stvari o njenom muzu, a sada traze njegovu pomoc. Ona je odbila i spustila slusalicu, ali sada se pita da li je pogrijesila?